Danish Press Releases
Danske virksomheder risikerer at miste arbejdskraft fra udlandet – nyt gratis værktøj hjælper med at fastholde dem
Aug 23, 2024 Et helt nyt onboarding-program er nu klar til at blive en integreret del af danske virksomheders fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft – og det kommer ikke til at koste en krone at benytte sig af det.Programmet, der er tilgængeligt online, bliver nu udbudt til virksomheder, der har eller skal ansætte udenlandsk arbejdskraft – og behovet er udtalt. For undersøgelser viser, at de udenlandske medarbejdere på danske arbejdspladser har svært ved at falde til. De oplever oftere dårlig trivsel end deres danske kolleger, hvilket i sidste ende kan ende med, at de forlader både arbejdspladsen og i sidste ende landet.
Som et modsvar har man gennemført Project Onboard Denmark med det formål at få internationale kolleger til at trives – og blive i virksomheden.
Projektet, der bygger på forskning fra professor Claire Maxwell fra Københavns Universitet og erfaring fra de to konsulenthuse, TalentED Consultancy og Signe Biering samt Copenhagen Capacity, består af en lang række onboarding-værktøjer, der specifikt retter sig mod internationale medarbejdere. Og det er der god brug for, understreger Asbjørn Overgaard, direktør i Copenhagen Capacity:
”Den internationale konkurrence om de dygtige internationale medarbejdere er benhård, og det kræver en stor indsats at tiltrække dem. Det er derfor vigtigt, at vi kan fastholde dem, når de først er kommet hertil. Her kan konkrete onboardingværktøjer spille en væsentlig rolle, fordi både kandidater, ledelse og øvrige medarbejdere kan lære, hvordan kulturelle forskelle og sprogbarrierer kan tackles,” siger han.
De udviklede værktøjer fra Project Onboard Denmark er gratis for virksomhederne og er designet til at være brugervenlige og fleksible, så de kan tilpasses den enkelte virksomheds behov. Værktøjerne er baseret på tre års forskning, hvor over 200 personer, herunder HR-eksperter, virksomhedsledere og højt kvalificerede internationale medarbejdere har bidraget med data og indsigt. Værktøjerne omfatter alt fra ”D&I strategy” udvikling over et "Company DNA"-værktøj til et Danish Culture spil, der hjælper virksomheder med at onboarde, definere og kommunikere deres unikke kultur og arbejdsmetoder. Og målet er klart: at give internationale medarbejdere en bedre start og øger chancen for langvarig integration og fastholdelse.
Netop det element hilser man velkommen i Dansk Industri, hvor Bente Toftkær, fagchef for Global Talent & International Services, er begejstret for det nye redskab, danske virksomheder kvit og frit kan benytte sig af:
”Vi ved, at det kan være en udfordring for internationale medarbejdere at falde til i Danmark, og at det kan være et problem i forhold til fastholdelse af denne gruppe medarbejdere. Og virksomhederne efterspørger ofte viden om, hvordan de kan blive bedre til at tage i mod medarbejdere med udenlandsk baggrund. Derfor hilser vi de nye onboarding-værktøjer velkommen, fordi det er afgørende for danske virksomheder, at de får effektive redskaber til at sikre optimal integration af de internationale talenter, der er med til at sikre innovation og konkurrencedygtighed i mange danske virksomheder. Værktøjerne er også en fin hjælp til at fremme mangfoldigheden og inklusion på danske arbejdspladser og det er et vigtig konkurrenceparameter i en global verden,” siger hun.
For mere information om Project Onboard Denmark og de tilgængelige værktøjer, besøg www.onboarddenmark.dk og kontakt Marianne Danling eller Claire Maxwell.
Om Onboard Denmark:
Onboard Denmark er støttet af Innovationsfonden for at hjælpe virksomheder i Danmark med at onboarde og fastholde internationalt talent.
Udviklingen af værktøjerne bygger på tre års research til at undersøge de kritiske udfordringer ved onboarding, herunder sprogbarrierer og forskelle i arbejdspladskultur. De gratis værktøjer og workshops er tilgængelige for ledere, HR-professionelle og teamledere, der ønsker at styrke deres onboarding-processer.
Projektets partnergruppe: Københavns Universitet, Copenhagen Capacity, Signe Biering, TalentED Consultancy, Dansk Industri og Business Region Aarhus.